Koningsdag in Harkstede

Laatste nieuws

Het belooft op dinsdag 27 april een feestelijke dag te worden in Harkstede, al kunnen dit jaar enkele traditionele activiteiten niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dorpsbelangen Harkstede en HARTstee organiseren een aantal activiteiten en roepen inwoners op om daar aan deel te nemen.

Wat is er zoal te doen? Om 10.00 uur luiden de klokken en trekt een muzikale verrassing door het dorp. ’s Middags bezorgt het bestuur van Dorpsbelangen bij 25 adressen een bloemetje bij inwoners die hiervoor genomineerd zijn door dorpsgenoten. Nomineren kan tot vrijdag 23 april door een mail te sturen aan [email protected] met daarin de naam en adresgegevens van de genomineerde en een korte motivatie.

En dan is er nog van alles te winnen. Inwoners worden opgeroepen om hun huis te versieren. Voor de mooist versierde straat is er een mooie prijs te winnen. De jury rijdt tussen 10.00 en 12.00 uur door Harkstede om de kandidaten te beoordelen. Opgeven voor deelname is niet nodig.

Er is een FietsSpeurtocht voor gezinnen en tweetallen van alle leeftijden, waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Tijdens de tocht zijn er vragen en opdrachtjes, allemaal in het teken van Koningsdag. Kinderen kunnen vooraf hun fiets versieren en daarmee meedingen naar extra prijzen.

Voor de FietsSpeurtocht geef je je op door een starttijd te reserveren op calendly.com/hartstee/starttijd-kiezen-fiets­speur­tocht-koningsdag op 27 of 28 april tussen 08.30 en 20.00 uur, om drukte te verspreiden. De speurtocht start bij Hoofdweg 19, oude ABN-gebouw. De winnaars van de versierde fietsen èn de winnaars van de speurtocht worden bekend gemaakt via de Facebookpagina van HARTstee en op de website www.hart­stee.info.

Vanaf 10.00 uur is er een Kleedjesmarkt. Deelnemers kunnen hun koopwaar aanbieden, vanuit de voordeur, de oprit of de garage. Meer aandacht voor jouw koopwaar? Plaats dan een foto op Facebook Koningsdag Harkstede Kleedjesmarkt.

Tenslotte is er een mooie groenteprijs te winnen voor degene die het juiste aantal tomaatjes raadt die in de schaal zitten. De foto met de schaal is te vinden op Facebook Dorpsbelangen Harkstede.

Een aantal te winnen prijzen worden ter beschikking gesteld door lokale ondernemers: Groentehandel Weening, Bakkerij ’t Stoepje en Luminoso.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees