Koningsspelen gehouden op CBS De Zonnewijzer in Siddeburen

Laatste nieuws

Traditiegetrouw staat de laatste vrijdag voor Koningsdag in het teken van de Koningsspelen. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van Koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal.

Dit initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation. Actief bewegen heeft tal van gezondheidsvoordelen, van een gezond hart tot betere nachtrust en van sterke botten tot betere sociale vaardigheden. Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 basisscholen mee. Eén van deze basisscholen is CBS De Zonnewijzer in Siddeburen.

Gelukkig werkte het weer ook mee en zodoende konden de leerlingen allerlei activiteiten buiten doen en stond er een springkussen op het schoolplein. Helaas kon het gezamenlijke ontbijt dit jaar niet doorgaan. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk. Het samenstellen, plannen en distribueren van de Koningsontbijtjes neemt bovendien maanden in beslag, waardoor de beslissing voor het wel of niet doorgaan in een vroeg stadium moest worden genomen.   

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30