Voorpagina Tjuchem Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Klaas Medema uit Tjuchem

Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Klaas Medema uit Tjuchem

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vrijdagavond 25 september een Koninklijke Onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de 75-jarige Klaas Medema uit Tjuchem. Hij kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in MFC de Velemansdroom in Tjuchem. De heer Medema zou de onderscheiding eigenlijk in maart van dit jaar hebben gekregen tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen.

Verdiensten van de heer Medema

Hij heeft tot zijn pensionering in 2014 gewerkt bij de Gasunie. Daarnaast heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor de volgende activiteiten: * van 1993 tot he­den als bestuurslid van de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem. Hij heeft mede ervoor gezorgd dat sporthal Velemansdroom een Multi Functioneel Centrum is geworden. Daar­naast is hij medeoprichter van de Plaaisterploats; * van 1996 tot heden als vrijwilliger bij de Stichting Dorpshuis Tjuchem.

Hij zet zich met name in voor het financieel verslag; * van 2015 tot heden is hij penningmeester van en vrijwilliger bij de Bejaardensoos Siddeburen, waar hij zich inzet voor de klaverjasmiddag; * vanaf 2016 tot heden is Medema vrijwilliger bij de Werkgroep N33 Tjuchem, waar hij advies geeft over de verdubbeling van de N33; * vanaf 2018 is hij vrijwilliger bij de Werkgroep Tjuchem Omgevingselanoverleg. Hij zet zich in voor de kansen en belangen van het dorp na de aardbevingen door de gaswinning.

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u