Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan brandweervrijwilligers

Laatste nieuws

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 14 november twee Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heer Haaijer (oud-brandweerman van de post Slochteren) en aan de heer Van Gijssel (brandweerman van de post Harkstede). De uitreiking zou in april van dit jaar plaatsvinden tijdens de gezamenlijke korpsbindingsavond van Harkstede, Slochteren en Siddeburen, maar door de coronamaatregelen kon dat niet. Burgemeester Hoogendoorn en Ingrid van Elst (teamleider Brandweer­zorg Veiligheidsregio Groningen) gingen bij de brandweermannen langs om hun onderscheiding thuis uit te reiken. 

De heer G.M. (Gertjan) Haaijer uit Slochteren, 43 jaar, was 20 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Hij is al jaren werkzaam en werkt nu nog steeds als beroepsbrandweerman in de stad Groningen van de Veiligheidsregio Groningen. Zijn functies als vrijwilliger waren: manschap, brandweerchauffeur zwaar en voertuigbediener tankautospuit in de rang van Hoofdbrandwacht. Haaijer ontving zijn onderscheiding 1,5 jaar na zijn afscheid van de Blusgroep Slochteren.

De heer J.F. (Jan Fokken) van Gijssel, 54 jaar en woonachtig in Scharmer, is al 31 jaar lid van de vrijwillige brandweer en inmiddels ook al jaren in de functie van ploegchef, bevelvoerder en oefenleider. Zijn rang is Brandmeester. Van Gijssel is ook instructeur bij BON brandweeropleidingen en zorgt zo mede voor het opleiden van nieuwe brandweermensen. Beide brandweermannen kregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30