Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Laatste nieuws

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren Bouma, Ten Have en Postma, allen van de brandweerpost Slochteren.

De uitreiking zou in april van dit jaar plaatsvinden tijdens de gezamenlijke korpsbindingsavond van Harkstede, Slochteren en Siddeburen, maar door de coronamaatregelen kon dat niet. Burgemeester Hoogendoorn en Ingrid van Elst (teamleider Brandweer­zorg Veiligheidsregio Groningen) gingen persoonlijk bij de brandweermannen langs in de tankautospuit van de brandweer om hen de onderscheiding thuis uit te reiken. Alle drie brandweermannen kregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De gedecoreerden:

De heer J.R. (Jan) Bouma is 61 jaar en woont in Froom­bosch. Hij was 34 jaar lid van de vrijwillige brandweer en is in maart van dit jaar gestopt bij de brandweer. Zijn functies als vrijwilliger waren: manschap en oefenleider in de rang van Hoofdbrand­wacht.

De heer W. (Willem) ten Have, 59 jaar uit Slochteren. Hij is al 29 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn functies zijn: ploegchef, oefenleider en bevelvoerder. Zijn rang is Brandmeester.

De heer A.M. (Albert) Postma is 57 jaar en woonachtig in Schildwolde. Hij is al 25 jaar brandweervrijwilliger. Zijn huidige functie is manschap, in de rang van Hoofdbrandwacht.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30