Hellum Kunst- en Cultuurhuis De Ent biedt een podium voor...

Kunst- en Cultuurhuis De Ent biedt een podium voor meer kunst

Stichting De Draad is een platform voor kunstzinnige ontwikkelingen en is inspirator van spraakmakende kunstzinnige manifestaties, zoals het in Midden-Groningen niet meer weg te denken zomer evenement ‘Art Carnivale’, dat jaarlijks plaatsvindt bij het Schildmeer in Steendam. Kunst- en Cultuurhuis De Ent, de voormalige basisschool, in Hellum is het kunstzinnige zenuwcentrum van onder meer Stichting De Draad.

Het is de plaats waar, met nauw samenwerkende zusterorganisaties, gewerkt wordt aan diverse spraakmakende projecten die de culturele vitaliteit van de regio versterken. Een voorbeeld van een gezamenlijke aanpak is het project ‘Kultuureiland Damsterplas’ waar kunst en natuur door bemiddeling van kunstenaars met diverse disciplines samensmelten tot een artistiek en vooral ook attractief belevenispark.

De dynamiek van de door Stichting De Draad in het leven geroepen evenementen straalt af op Kunst- en Cultuurhuis De Ent, dat zich heeft gepositioneerd als culturele broedplaats in het oostelijk deel van de Woldstreek, een ontwikkeling die past binnen het beleid om Midden-Groningen cultureel op de kaart te zetten. Kunst- en Cultuurhuis De Ent is echter een plek waar meer mogelijk is.

Hierbij valt te denken aan het organiseren van exposities, huiskamerconcerten, theatervoorstellingen, voordrachten, kinderactiviteiten en workshops. De begeleiding van deze activiteiten berust bij bevlogen kunstenaars die een schat aan ervaring meebrengen. Bovenal is Kunst- en Cultuurhuis De Ent een inspirerende ontmoetingsplek voor aankomende kunstenaars die hun artisticiteit voor een geïnteresseerd publiek kunnen en willen etaleren.

Zo komt aanstaande zondag, 19 januari, Janneke Vos naar Hellum om op onnavolgbare wijze te vertellen over de winters in Transsylvanië en haar herinneringen aan de winters in Nederland. De wintervertellingen uit Roemenië zijn inmiddels een begrip in Groningen.

Het belooft een middagvullend programma te worden met foto’s, anekdotes en vooral veel humor over het geploeter van Janneke en haar echtgenoot Ad op hun Roemeense boerderij in Oarba de Mures. De voorstelling begint om 14.00 uur, de kaartverkoop start om 13.15 uur. Kunstenaarscollectief De Draad roept mediators en promotors van kunst in brede zin op, het initiatief over te brengen aan hen die werken aan een carrière in de kunstwereld, zij die van hun hobby hun beroep willen maken en zij die het graag uit liefhebberij doen.

Laatste nieuws

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende...

Innovatieve producten voor gezondheidsbevordering bij Mier fysiotherapie

Sinds kort beschikt Mier fysiotherapie in Harkstede over een tweetal nieuwe innovatieve producten voor gezondheidsbevordering. Het betreft...

Zwerfafval opruimactie in Harkstede door ruim 30 vrijwilligers

Normaal gesproken wordt in Harkstede altijd in het voorjaar een zwerfafval opruimactie gehouden. Dat kon dit jaar...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u