Harkstede Kunstwerk krijgt vorm achter de Graankorrel in Harkstede

Kunstwerk krijgt vorm achter de Graankorrel in Harkstede

Elke twee jaar wordt er een Feest van de Geest georganiseerd. Een festival rond Hemelvaart en Pinksteren waarin kerken en kunstenaars de handen ineen slaan. In veel kerken in de provincie Groningen is in die dagen bijzondere kunst te zien. Helaas kan het Feest van de Geest dit jaar geen doorgang vinden.

Maar één van de voorgenomen kunstwerken krijgt wel vorm. Het is buiten, op het terrein achter de Graankorrel (Hoofdweg 65 in Harkstede), waar iedereen het tijdens een wandelingetje kan bekijken. Het heeft de vorm van een lange scheur in de aarde, die geleidelijk begroeid zal raken met een eenjarig akkerbloemenmengsel, dat voedsel zal bieden aan bijen en andere insecten.

Het kunstwerk drukt de kwetsbaarheid van het bestaan, maar tegelijk ook hoop en leven uit. Op het moment dat kunstenares Karin Elema uit Anloo het bedacht, was nog niet te voorzien hoe sterk dit thema de actualiteit zou gaan raken.

Laatste nieuws

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende...

Innovatieve producten voor gezondheidsbevordering bij Mier fysiotherapie

Sinds kort beschikt Mier fysiotherapie in Harkstede over een tweetal nieuwe innovatieve producten voor gezondheidsbevordering. Het betreft...

Zwerfafval opruimactie in Harkstede door ruim 30 vrijwilligers

Normaal gesproken wordt in Harkstede altijd in het voorjaar een zwerfafval opruimactie gehouden. Dat kon dit jaar...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u