Kwekerij Koning breidt activiteiten uit met imkerij

0
601

Kwekerij Koning in Siddeburen is al jaren een vertrouwd adres voor de kwalitatief hoogwaardige producten van DCM. Daarnaast kan men er ook terecht voor milieuvriendelijk geteelde planten, waarbij Koning werkt met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen. Naast deze inmiddels bij het publiek bekende artikelen heeft de kwekerij zich onlangs uitgebreid met een geheel nieuwe markt.

Vanuit zijn hobby om bijenvolken te houden als imker en het vervaardigen van honing is Koning namelijk verkooppunt geworden van het Bijenhuis Wageningen. Voor de persoonlijke aandacht, die ontbreekt bij de aanschaf van bijenkasten, kleding, bijenvoer, wax en overige benodigdheden heeft Kwekerij Koning een apart hoekje ingericht, waarbij de verwachting is dat dit in de loop der jaren steeds groter gaat worden.

Willem Koning geeft aan dat steeds meer imkers zich aansluiten bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. “Een imkerpak is online niet te passen,” aldus Koning, “bij ons is dit geen enkel probleem.” Voor het telen van bijenvolken en koninginnen kan men nu dus bij Kwekerij Koning terecht. Waarbij klanten, net als bij de al bestaande producten, kunnen rekenen op vakmanschap, flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid.