Laatste ’lokale complimenten’ van de gemeente Slochteren uitgereikt

Laatste nieuws

Dinsdagavond 14 november heeft juryvoorzitter Anja Woortman in Partyboerderij ’t Hof van Scharmer de prijzen uitgereikt voor het Lokaal Compliment, de Vrijwilliger van het Jaar en de Jonge Vrijwilliger van het Jaar. De eerste prijs werd gewonnen door Jong Goud Slochteren.

De eerste prijs van maar liefst 1.250 euro ging dus naar Jong Goud Slochteren. ”Jonge vrijwilligers zijn er maar weinig, maar de jongeren van Jong Goud Slochteren die met veel passie aan het werk zijn in de gemeente Slochteren, doen geweldig werk.” Daarom heeft de jury besloten dat Jong Goud Slochteren de eerste prijs helemaal verdiend heeft. ”Zij organiseren activiteiten om jong en oud te verbinden en hopen zo de leefbaarheid in de gemeente Slochteren te verbeteren.

De tweede prijs (750 euro) ging naar Stichting De Draad. De motivatie van de jury was daarvoor als volgt: ”kunst en cultuur heeft de jury ook in een hoog vaandel staan. Al enige jaren organiseert Stichting De Draad het festival Art Carnivale met honderden enthousiaste vrijwilligers. De opkomst in dit weekend in juli loopt op tot circa 10.000 bezoekers.” De derde prijs (500 euro) werd toegekend aan de Tennisvereniging Kolham.

Het streven van de vereniging om met tennis de gemeente Midden-Groningen ook sportief op de kaart te zetten werd door de jury gewaardeerd en dus beloond met de derde prijs. De aanmoedigingsprijs van 250 euro is gewonnen door de organisatie van Scharmer Bruist, dat dit jaar voor het eerst twee geweldige feestavonden heeft georganiseerd in het dorp Scharmer.

De titel van Vrijwilliger van het Jaar 2017, de laatste van de gemeente Slochteren, ging naar Michel de Boer uit Kolham. De Boer dankte zijn uitverkiezing aan het vele vrijwilligerswerk dat hij sinds 2002 verrichtte voor onder meer o.b.s. Oetkomst, VVN afdeling Woldstreek, VV Froombosch, VV Harkstede en het dorpshuis in Kolham.

Tot Jonge Vrijwilliger van het Jaar 2017, eveneens de laatste van de gemeente Slochteren, werd Marcel Martena uit Slochteren verkozen. ”Al meerdere jaren doet Marcel met erg veel plezier en enthousiasme vrijwilligerswerk bij de gemeente en in het bestuur van Jong Goud Slochteren en heeft hij ook meegeholpen bij de organisatie van een uitwisseling met jongeren in Finland,” aldus de motivatie van de jury.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30