Op zaterdag 11 november a.s. herbergt dorpshuis ”De Pompel” in Overschild het laatste Slochter Vertelcafé ”Oude stijl”. Dit vertelcafé heeft als thema ’de Overgang’, doelend op de per 1 januari 2018 komende veranderingen.

Het belooft een gezellig en vrolijk vertelcafé te worden met mooie verhalen, verteld door de vertelgroep Pazzipanten en als ’afscheidscadeautje’ voor de vertellers en het vaste publiek uit de gemeente Slochteren een optreden van de Groninger troubadour Jan Henk de Groot.

Vanaf 1 januari 2018 houdt de gemeente Slochteren op te bestaan en gaat op in de fusiegemeente Midden-Groningen. De werkgroep Vertelcafé is van mening dat de basis voor de organisatie van de Vertelcafés na 1 januari 2018 breder moet zijn. Gedragen door en bedoeld voor de inwoners van de gemeente Midden-Groningen. Vertellers uit de nieuwe gemeente worden gezocht, Vertelcafés worden georganiseerd in de verschillende kernen in Midden-Groningen en hopelijk melden zich ook nieuwe werkgroepleden uit de nieuwe gemeente aan, die samen met de huidige werkgroepleden weer de Slochter Vertelcafés willen organiseren.

U leest het goed: de oude naam Slochter Vertelcafé blijft bestaan! De werkgroep is van mening, evenals het publiek, dat je een goede naam niet moet veranderen. Dat betekent wel dat de komende Vertelcafés de kwaliteit van de reeds gehouden cafés moeten hebben. En daar zal de werkgroep Vertelcafé zich in de nieuwe gemeente hard voor maken.