In de afgelopen weken organiseerde de Rutger Kopland school in Siddeburen een aantal activiteiten om geld bij elkaar te krijgen voor Ikhaya le Themba. Onderbouw leerlingen fietsten een sponsor fietstocht, die een spannend tintje kreeg door er een soort vossenjacht van te maken. En onlangs organiseerde de school samen met het Jongerenwerk en Jong Goud Slochteren een ’24-uurs activiteit’ voor Ikhaya le Themba (Home of Hope), een tehuis in Zuid-Afrika waar de hoop leeft dat alle kinderen een goede toekomst tegemoet gaan.

In het huis worden veel kinderen opgevangen zoals wezen, kinderen in armoede of zieken door aids of HIV. Bridget uit klas 3 zet zich in voor deze stichting en de school en het Jongerenwerk wilde zich graag daarbij aansluiten. De leerlingen hadden op vrijdag eerst een gewone schooldag en ’s avonds kwam een groep leerlingen weer terug naar school met hun slaapzak.

Aan het begin van de avond was de school voor publiek geopend. Er was een mooie presentatie te zien over Ikhaya le Themba en er werden diverse artikelen verkocht. Er was koffie en thee met heerlijke Afrikaanse hapjes. Later op de avond waren er nog wat activiteiten voor de leerlingen, waarna zij uiteindelijk zijn gaan ’slapen’ in 2 lokalen. Op zaterdagmorgen was er een heerlijk ontbijt en daarna werd de actie afgesloten. Er werd ruim 1.100 euro opgehaald. Meer over het goede doel is te volgen op de website ikhayale­themba.org.za.