Woensdag 12 september kwam wethouder Peter Verschuren op bezoek bij OBS Oetkomst in Kolham om het startsein te geven voor deelname aan de E-waste race, die afgelopen maandag officieel is begonnen. Tijdens de E-waste race nemen leerlingen uit groep 7 en 8 het tegen elkaar op om e-waste, (kleine) elektronische apparaten uit het dorp in te zamelen, zoals oude telefoontjes, een kapotte dvd-speler of een wekker bijvoorbeeld.

De E-waste race is een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij de mensen uit de buurt in te zamelen. Vooral oude mobiele telefoons scoren goed. De school scoort hier punten mee die op een speciale site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend gemaakt die een toffe schoolreis wint. Door mee te doen aan de E-waste race leren de scholieren uit Kolham al doende over het recyclen van elektronische apparatuur.

De leerlingen hebben daarover een interactieve les gehad, waarbij aan de orde kwam waar je bijvoorbeeld elektronische apparatuur kunt inleveren en wat de impact is van E-waste.