’Liefde in een potje’ voor oudere en eenzame mensen in Harkstede

Laatste nieuws

In samenwerking met HART-stee hebben een aantal kinderen van basisschool De Ster in Harkstede afgelopen zaterdag ’liefde in een potje’ bezorgd bij 115 oudere en eenzame mensen in Harkstede. De kinderen hadden hiervoor Valentijnskaarten/tekeningen gemaakt met een briefje erbij. Het briefje bevatte de volgende tekst: ”Alstublieft, voor u liefde in een potje, Valentijnsdag 14 februari.

Dag van aandacht en liefde voor elkaar. Tegelijk is dit een moeilijke tijd met veel afstand en weinig gezelligheid. Daarom voor u ’liefde uit een potje’ met een zelfgemaakte kaart of tekening van een kind voor u. Aangeboden door vrijwilligers en kinderen van HART-stee.” Met daarbij het recept: ”Op de momenten dat u zich alleen of somber voelt, neem hieruit een hartje, en bedenk dat er iemand aan u denkt.” HART-stee is een stichting in oprichting en actief in Harkstede en Meerstad met twee poten: – plekken van ontmoeting in het dorp en omzien naar elkaar stimuleren; – plekken waar inspiratie en geloof op een creatieve en open manier kan worden gedeeld.

Zo is er maandelijks ’Soep op de Stoep’ voor mensen die veel alleen zijn of het moeilijk hebben. Als u iemand kent die een steuntje in de rug nodig heeft, dan kunt u dat doorgeven aan HART-stee. Dan brengen zij een bakje ’Soep op de Stoep’ met een praatje bij de deur. Na de lockdown is er maandelijks de Dorp-Soep.

Als u ook eens mee wilt eten dan kunt u zich opgeven bij Rommy Kats (06-41468684) of bij Aline Kruizenga (06-13308571). Iedere 1e woensdag van de maand, vanaf 7 april, is er de mijmer-wandeling om 19.15 uur vanaf de monumentale kerk met na afloop om 20.15 uur koffie. Daarnaast organiseert HART-stee SPRInG.

Dat is een tweemaandelijkse activiteit voor gezinnen met SPel, cReatief en Inter­actief theater rond een bijbelverhaal en gezellig samen eten. Op 26 februari is er weer een SPRInG. Deze keer worden pakketjes aan huis gebracht om creatief bezig te zijn en elkaar online te ontmoeten. Het thema is ’elkaar helpen’. Meer informatie over de activiteiten van HART-stee is te vinden op www.hartstee.info. Op de foto krijgt mevr. G. Kruizenga als eerste een potje liefde overhandigd door Aline Kruizenga.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30