Lieke Kruijer uit Siddeburen eerste Kinderburgemeester van Midden-Groningen

Laatste nieuws

De Vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de 10-jarige Siddebuurster Lieke Kruijer uit 23 inzendingen voorgedragen als eerste Kinderburgemeester van Midden-Groningen. “De Vertrouwenscommissie was enorm verrast door het aantal en de kwaliteit van de inzendingen. Het is erg leuk om te zien dat kinderen zich zo betrokken voelen bij de lokale politiek,” zegt Thea van der Veen namens de Vertrouwenscommissie. ”Het was voor de Vertrouwenscommissie een hele moeilijke keuze.

Er waren zoveel prachtige filmpjes en er is lang over gesproken en nagedacht. Maar uiteindelijk sprong het filmpje van Lieke eruit! Het was een combinatie van dingen die de keuze op haar liet vallen, zoals: spontaniteit en ze spreekt gemakkelijk. Ze gaf aan goed te kunnen luisteren, wat voor een burgemeester heel belangrijk is. Ze heeft goede ideeën die belangrijk zijn voor kinderen in onze gemeente. Zoals ze zelf zegt: Midden-Groningen kan wel een Kinderburgemeester gebruiken die bomvol ideeën zit.”

De eerste Kinderburgemeester van Midden-Groningen werd verrast door een bezoek van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Hij kwam het heugelijke nieuws persoonlijk vertellen. ”Dit is een ontzettend leuk initiatief van de gemeenteraad. Het is belangrijk om kinderen al jong bij de politiek te betrekken en hen mee te laten denken over allerlei onderwerpen die spelen in de gemeente,” aldus de burgemeester.

Op 18 september wordt de Kinderburgemeester samen met de Raad van de Toekomst officieel geïnstalleerd tijdens een feestelijke bijeenkomst.  

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees