Meerstad pakt wederom uit met groots evenement: Woldmeerduik

Laatste nieuws

Smaakt de Nieuwjaarsduik naar meer? Had je op maandag 1 januari geen tijd, maar wil je toch eens ervaren hoe het is om in de winter in het natuurwater te springen? Durf jij de vrieskou te trotseren en heb je zin om het jaar fris te beginnen? Het kan op zaterdag 6 januari in Meerstad, tijdens de eerste editie van de Woldmeerduik.

Bureau Meerstad pakt andermaal groots uit met een (sportief) evenement voor inwoners en bezoekers. Na de inmiddels traditionele Ballon Fiësta, het jaarlijkse Maisdoolhof, een openlucht bioscoop, de recreatieve hardloopwedstrijd MEER-run, het Spektakel Theater en het watersport evenement Optimist on Tour, organiseert het bureau, dat verantwoordelijk is voor de grondexploitatie van Meerstad, nu dus een gezamenlijke plons in het koude water.

Het programma van de Woldmeerduik start a.s. zaterdag om 13.00 uur vanaf het nieuwe strand Meeroevers. Een half uur later begint de gezamenlijke warming-up, die een kwartiertje duurt. Daarna moeten de ochtendjassen toch echt uit en mogen de deelnemers het water in. Bij terugkeer op het droge staat hen een kopje snert of warme chocolademelk te wachten.

Deelname aan de Woldmeerduik kost 2,50 euro per persoon en dient bij inschrijving te worden voldaan. Het volledige bedrag wordt gedoneerd aan de Stichting Spieren voor Spieren: een goed doel die het onmogelijke mogelijk wil ma­ken voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte.

Kinderen jonger dan twaalf jaar hebben een verhoogde kans op onderkoeling en mogen daarom alleen meedoen aan de Woldmeerduik onder toezicht van een volwassen begeleider. Toeschouwers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Inschrijven kan tot en met vandaag, woensdag 3 januari, via www.meerstad.eu.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30