Midden-Groningen Merendeel van de bibliotheken is weer geopend

Merendeel van de bibliotheken is weer geopend

De bibliotheken in de gemeente Midden-Groningen zijn inmiddels voor een deel weer geopend of gaan zeer binnenkort weer open. Wel zijn in de bibliotheken aangepaste openingstijden van toepassing. De bibliotheken die open gaan voldoen aan de richtlijnen van het protocol voor de bibliothekenbranche. Met een aangepaste dienstverlening kunnen bibliotheken geleidelijk terug naar de situatie voordat het coronavirus uitbrak.

Beperkte dienstverlening

In de bibliotheken die inmiddels open zijn is het voor nu alleen mogelijk om materialen te lenen en in te leveren. Zodra een bibliotheek weer open is stopt daar de tijdelijke afhaalservice. De be­zorgservice loopt vooralsnog gewoon door. Deze service is voor mensen die tot de corona-risicogroep behoren en het huis niet kunnen of mogen verlaten.

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid staat voorop. Zowel medewerkers als bezoekers van de bibliotheek houden zich aan de richtlijnen van het protocol voor de bibliothekenbranche. Op bibli­onetgroningen.nl/onze-bibliotheken-gaan-weer-open zijn deze richtlijnen te vinden. Er geldt een maximum aantal bezoekers per vestiging.

Openstelling bibliotheken

De eerste bibliotheken zijn vorige week donderdag en vrijdag opengesteld. De overige bibliotheken volgen deze week. De huidige online services waaronder de ThuisBieb-app met 100 gratis e-books en de LuisterBieb blijven voorlopig nog beschikbaar voor leden als niet-leden.

Bibliotheek Harkstede

Deze bibliotheek is geopend sinds vorige week donderdag en wel op maandag van 09.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur (Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag gesloten). Er mogen maximaal drie leners tegelijk in de bibliotheek. 

Bibliotheek Zuidbroek

De bibliotheek in Zuidbroek is geopend sinds vorige week donderdag en wel op maandag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur (Hemelvaartsdag en Tweede Pink­sterdag gesloten). Er mogen maximaal vijf leners tegelijk in de bibliotheek.

Bibliotheek Slochteren

De bibliotheek in Slochteren is geopend sinds vorige week vrijdag en wel op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Er mogen maximaal vijf leners tegelijk in de bibliotheek.

Bibliotheek Siddeburen

Deze bibliotheek is geopend sinds gisteren en wel op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur (Hemelvaartsdag gesloten). Er mogen maximaal zeven leners tegelijk in de bibliotheek.

Bibliotheek Noordbroek

De bibliotheek in Noordbroek gaat donderdag 4 juni weer open. De openingstijden zijn op maandag en donderdag van 15.30 tot 17.00 uur. Er mogen maximaal drie leners tegelijk in de bibliotheek.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X