Siddeburen MFC aanwinst voor Siddeburen

MFC aanwinst voor Siddeburen

Ruim zes jaar nadat het idee werd geboren om in Siddeburen een Multi Functioneel Centrum te realiseren nadert het gebouw aan de Oudeweg z’n voltooiing. Zoals wij vorige week al hebben bericht, hebben de bibliotheek, huisartsenpraktijk Takens, Fysiotherapiepraktijk MFT de Woldstreek, Buurtzorg en Zonnehuis Thuis hun intrek al in het nieuwe gebouw genomen. Op de eerste verdieping wordt nog hard gewerkt om een aantal ruimtes in te richten voor Cosis.

Naar verwachting zal Cosis in de maand juli naar het MFC verhuizen om daar dagopvang aan 12 cliënten te bieden en daarnaast facilitaire ondersteuning aan de beheerder te bieden, met name over-dag. Het bestuur heeft onlangs Han Mulder aangesteld als beheerder. Mulder is tevens beheerder van dorpshuis ’t Mainschoar in Kolham.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het orgel door de orgelbouwer in de voormalige kerkzaal. Deze week zal ook worden begonnen met de inrichting daarvan. De zaal is op zondag beschikbaar voor het houden van kerkdiensten door de Protestantse Gemeente Siddeburen en door de week voor de diverse verenigingen uit het dorp. Naar verwachting zal in de maand juli er weer een kerkdienst gehouden kunnen worden als bijeenkomsten tot 100 personen weer zijn toegestaan.

Vele nostalgische elementen uit de oude kerkzaal zijn behouden gebleven tijdens de verbouw, zoals bijvoorbeeld de prachtige glas- in-lood schilderingen. Ook zijn de stenen van de bogen rond de ramen weer rood geschilderd door vrijwilligers. Aan weerszijden van de zaal zijn twee vergaderruimtes gecreëerd, die tevens bij diverse uitvoeringen bij de zaal  kunnen worden betrokken. Ook is de galerij uitgebreid door de ruimte boven de  voormalige preekstoel erbij te betrekken, waardoor er nu een doorloop is gerealiseerd.

Het Multi Functioneel Centrum Siddeburen is aardgasvrij gebouwd en wordt middels een enorme warmtepomp en zo’n 8 km aan leidingen voor vloerverwarming, verwarmd. Met de 168 zonnepanelen op de daken is het gebouw ook wat de elektriciteit betreft zelfvoorzienend. De officiële opening van MFC Siddeburen stond gepland op vrijdag 29 mei jl. en zou worden verricht door koning Willem-Alexander. 

Door de coronamaatregelen kon dit echter geen doorgang vinden en dit zal ook niet meer plaatsvinden. Gelukkig vond de koning vorige week woensdag toch nog een moment om een bezoek te brengen aan het MFC waar hij een uitgebreide rondleiding kreeg van het bestuur van het MFC. Het bestuur van het MFC is momenteel druk bezig met de organisatie van rondleidingen voor de inwoners van Siddeburen en omgeving in het MFC.

Omdat het gebouw al deels in gebruik is genomen, zullen deze rondleidingen in de avonduren plaatsvinden. Binnenkort zal het bestuur het dorp laten weten, via www.mfcsiddeburen.nl, hoe men zich daarvoor kan aanmelden. Tot slot wil het bestuur nog benadrukken dat het hele project, ook financieel, niet had kunnen slagen zonder de inzet van heel veel vrijwilligers en diverse fondsbijdragen en dat het MFC nog ruimte heeft voor nieuwe gebruikers. Ten behoeve van de completering van de inrichting van het gebouw worden er momenteel obligaties ad € 100,- door de Stichting MFC Siddeburen uitgegeven. Wilt u ook financieel een steentje bijdragen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met één van de bestuursleden, zie hiervoor de site van het MFC.

Laatste nieuws

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende...

Innovatieve producten voor gezondheidsbevordering bij Mier fysiotherapie

Sinds kort beschikt Mier fysiotherapie in Harkstede over een tweetal nieuwe innovatieve producten voor gezondheidsbevordering. Het betreft...

Zwerfafval opruimactie in Harkstede door ruim 30 vrijwilligers

Normaal gesproken wordt in Harkstede altijd in het voorjaar een zwerfafval opruimactie gehouden. Dat kon dit jaar...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u