MFC Noordsuythoeve in Noordbroek is toekomstbestendig

Laatste nieuws

maken van het Multi Functioneel Centrum (MFC) Noordsuythoeve in Noord­broek zijn afgerond. In het voorjaar van 2020 werd gestart met de werkzaamheden die onderdeel zijn van het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen. Het Scholenprogramma werkt aan veilige en toekomstbestendige scholen.

De versterking van het MFC Noordsuythoeve is vervroegd gestart. Toen de school en het MFC eerder dit jaar vanwege corona hun deuren moesten sluiten, kon het grootste deel van de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het versterken van het pand bestaat onder andere uit het leggen van verbindingen tussen dak en wanden en tussen vloer en wanden. Ook zijn extra staalconstructies toegevoegd.

Daarnaast zijn werkzaamheden uitgevoerd die bijdragen aan een toekomstbestendig gebouw. Het gaat dan om duurzaamheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het verbeteren van de ventilatie in het gebouw (frisse scholen klasse B) en het aanbrengen van kindvriendelijke akoestische wanden in de sporthal. ”Ik ben er trots op dat er weer een school in onze gemeente versterkt is en toekomstbestendig is gemaakt. Dat het gebouw daarnaast ook nog eens is verduurzaamd en de sporthal er bovendien mooier en veiliger op is geworden, is echt van toegevoegde waarde,” aldus Erik Drenth, wethouder Onderwijs.

Zowel de werkzaamheden voor de versterking als voor het toekomstbestendig maken zijn afgerond. Wel wordt in het voorjaar van 2021 in overleg met de gebruikers overwogen of aanpassingen nodig zijn in de ventilatie van de sporthal.

De school heeft in samenwerking met de Ouderraad, de Dorpsadviesraad en diverse ouders en vrijwilligers de buitenruimte bij het MFC verbeterd. Zo zijn er onder andere nieuwe speeltoestellen geplaatst. De werkzaamheden aan de buitenruimte zitten in de afrondende fase.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30