Voorpagina Slochteren Mini-expositie ’De Koets van de Toekomst’ in Oranjerie

Mini-expositie ’De Koets van de Toekomst’ in Oranjerie

In de Oranjerie van de Fraeylemaborg is vanaf vandaag een mini-expositie te zien met als onderwerp ’De Koets van de Toekomst’. Afgelopen zomer nodigde de borg kinderen uit om te bedenken hoe zo’n koets er uit zou kunnen zien en daar iets creatiefs van te maken. Dat was toen nog in het kader van de Fraeylema Koet­sentocht 2020, maar deze moest later worden afgeblazen.

CBS de Wegwijzer uit Slochteren ging de uitdaging aan. De leerlingen van de groepen 5 en 6 gingen aan de slag en tekenden en knutselden hun eigen Koets van de Toekomst. Onder leiding van meester Gert-Jan van der Steege brachten de kinderen vorige week hun creaties naar de Fraeylemaborg. Zo is er een koets met vleugels, getrokken door een zwaan. Een andere koets heeft drie verdiepingen, met onder meer een zwembad voor de paarden. Voor een aantal koetsen lopen fraaie rose pony’s.

De inzendingen zijn tot en met 4 oktober te zien in de Oranjerie van de borg, die tijdens de openingsuren van de Fraeylemaborg vrij toegankelijk is.

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u