Voorpagina Steendam Minister sprak met inwoners uit Steendam en Tjuchem

Minister sprak met inwoners uit Steendam en Tjuchem

Woensdagmiddag 17 juni heeft minister Kajsa Ollongren een werkbezoek gebracht aan Steendam en Tjuchem. Zij liet zich door bewoners en gemeente informeren over de versterkingsaanpak, waarbij de bewoner centraal staat en op dorpenniveau wordt samengewerkt. Beide dorpen hebben hun krachten gebundeld in het project ’Dorp in eigen hand’ en het initiatief genomen voor de aanpak van de versterking in Steendam en Tjuchem.

In dit traject worden zaken gecombineerd en kunnen kansen beter benut worden zoals het direct verduurzamen, levensloopbestendig en aardgasvrij maken van woningen. Dit wordt in de aanpak direct meegenomen.

In dorpshuis ’De Plaaisterploats’ in Tjuchem sprak de minister met bewoners uit Steendam en Tjuchem, die nauw betrokken zijn bij deze versterkingsaanpak. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn trad op als gastheer en gespreksleider en wethouder José van Schie informeerde de minister over de aanpak: ”Wij zijn blij met de belangstelling van de minister voor deze aanpak en dorpen.

Het is mooi dat de bewoners van Steendam en Tjuchem zelf aan het roer staan. Daarvoor heb ik ook mijn waardering uitgesproken. Bovendien is het een mooie gelegenheid dat de bewoners ook hun dorpen toekomstbestendig kunnen maken. Dat omarmen wij als gemeentebestuur van harte.”

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u