Negende editie Ballon Fiësta biedt weer veel spektakel

Laatste nieuws

De voorbereidingen van de negende editie van Ballon Fiësta Meerstad zijn in volle gang. De Ballon Fiësta vindt dit jaar plaats op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Het luchtballonnenspektakel, dat dit jaar opnieuw te aanschouwen is langs de oevers van het Woldmeer, staat garant voor een prachtig kijkspel en een uitgebreid programma.

Ook dit jaar kiezen tientallen heteluchtballonnen en special shapes het luchtruim boven Meerstad. Zo komen stripfiguurtjes Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla voor het eerst naar Meerstad. Een andere eyecatcher is ’De Motor’. Deze ballon van maar liefst 38 meter hoog en 44 meter breed is de grootste van Europa. De sfeervolle ’Night Glow’ sluit beide avonden af; de ballonnen veranderen dan in levensgrote lampionnen, die het terrein verlichten op de maat van de muziek.

Van waterballen, paramoteurs, foodtrucks tot flyboardshow: het tweedaagse festival biedt rond de luchtballonnen en het Woldmeer een gevarieerd programma voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers een kijkje in een inloopballon nemen en zelf in een mandje gaan staan. Het evenemententerrein in Meerstad is op beide dagen vanaf 17.30 uur geopend. Vanaf 18.00 uur begint de voorbereiding van de ballonvaart en vanaf 19.00 uur zullen de eerste ballonnen vertrekken. De ’Night Glow’ start beide avonden om 21.30 uur. De tijden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Tickets kunnen worden geboekt via [email protected] voor mensen die graag een ballonvaart willen maken.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30