Nieuw muziekfestival tijdens Licht en Klankweek: Bokpop

Laatste nieuws

Na het besluit van Stichting ’Schans-Pop 2000’ om te stoppen met het jaarlijkse Schans-Pop festival tijdens de Licht en Klankweek in Siddeburen hebben een aantal inwoners van Siddeburen de handen ineen geslagen om toch ook dit jaar een muziekfestival te organiseren tijdens de feestweek. Hiervoor hebben de initiatiefnemers on­langs Stichting Bokpop opgericht. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door voorzitter Erwin Bieze, secretaris Ginette de Haan, penningmeester Jasper de Haan en de leden Gert Godlieb, Rik de Haan en Patrick Jansema.

Omdat de nieuwe stichting nog geen grote financiële risico’s kan nemen zal het festival kleiner van opzet zijn dan men gewend is van Schans-Pop. Voorzitter Erwin Bieze: ”allereerst was onze insteek om tijdens de feestweek voor wat reuring en extra gezelligheid te zorgen in Siddeburen. Vandaar een nieuw popfestival, dat vooral ook laagdrempelig moet zijn. Ondanks de relatief korte voorbereidingstijd is het ons toch gelukt een aantrekkelijk programma samen te stellen. In de feesttent die geplaatst wordt bij jeugdhonk ’De Schans’ zal plaats zijn voor maximaal 1.000 bezoekers. We richten ons dan ook voornamelijk op de inwoners van de gemeente Slochteren en zullen daar ook onze publiciteit op afstemmen. Middels sponsoring en subsidies is het voor ons mogelijk geworden om dit te organiseren. Daarnaast is het draagvlak binnen Siddeburen groot, want we hebben nu al de beschikking over ruim 60 vrijwilligers, afkomstig uit verschillende organisaties en verenigingen uit het dorp.”

Het festival zal plaatsvinden in de beide weekenden van de feestweek, te weten vrijdag 29 september, zaterdag 30 september, vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober. Op vrijdag 29 september wordt afgetrapt met een Foute Avond met Q-Music en DJ A-Matic en een mystery guest: ’de foutste artiest van het noorden’. Zaterdag 30 september is er een Partynight met Partyband TOF! en DJ Stefan Leur. Vrijdag 6 oktober is het Oktoberfest met ’Die Lustigen Moeflons Musikanten’ en DJ Stefan Leur. Het festival wordt zaterdag 7 oktober afgesloten met een Hollandse Avond met Stef Ekkel, DJ Ste­fan Leur en de band ’Joost mag het weten’. Woensdag 4 oktober organiseert Bokpop, in samenwerking met IJsvereniging ’Eendracht’ en voetbalvereniging Siddeburen nog een avond in de feesttent, waarin een legendarische spreker zijn opwachting zal maken.

Op dit moment kunnen nog geen kaarten voor het festival worden gekocht. De voorverkoop, bij Petra’s Warenhuis, start naar alle waarschijnlijkheid eind deze maand. Er zijn dan ook combi-kaarten (Sibboerster Koartje) verkrijgbaar om alle vier muziekavonden tegen een gereduceerd tarief te kunnen bezoeken. Middels ’t Bokkeblad worden de lezers op de hoogte gehouden.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30