spot_img

Nieuw project in dorpstuin van Noordbroek

Laatste nieuws

Vorige week is begonnen met een nieuw project in de Noordbroeksterkroon, de dorpstuin van Noordbroek. Het idee om een pluktuin te realiseren waar inwoners van het dorp tegen een uiterst geringe vergoeding een boeket bloemen kunnen plukken, kreeg donderdag 27 mei gestalte.

Met zorg is er door deskundige vrijwilligers, na een bezoek aan de pluktuin in Sappemeer, een variatie van bloeiende planten samengesteld waaruit, zo is de hoop, mooie boeketten kunnen worden samengesteld. Er zijn bedden aangelegd met ruime paden ertussen. Ruim driehonderd planten moesten de grond in en dat had heel wat handen en voeten in de aarde. Want uit onverwachte hoek kwam hulp: de jeugd kwam helpen.

Plantgaten maken in de klei met een spade, tuinaarde met grondverbeteraar erin en daarna de plant.  Zo’n 13 soorten werden geplant. Afgelopen vrijdag maakte groep 8 van de basisschool de klus af. Het was goed om te zien, na wat negatieve berichten over de dorpsjeugd, dat ze zich nu van de positieve kant lieten zien.

Er wordt nu nog naar een manier gezocht om alles water te geven. Dat lijkt nu, het is kletsnat in de tuin, wat voorbarig, maar de klei droogt snel af. Ideeën zijn welkom! Naast de pluktuin ligt de jeugdtuin, waar de eerste plantjes opkomen. Daar kan Gwenn Pijnaker nog wel wat hulp gebruiken. Belangstellenden kunnen zich melden via: [email protected].

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30