Nieuwbouw GBS ”De Wiekslag” in Schildwolde opgeleverd

Laatste nieuws

In 2015 zijn alle schoolgebouwen naar aanleiding van de gevolgen van de gaswinning gecontroleerd. Uit de inspecties bleken voor iedere school bouwkundige maatregelen nodig om aardbevingsbestendig te worden. Die conclusie leidde voor de gemeente Midden-Groningen tot het opstarten van het ‘Scholenprogramma’.

Voor GBS “De Wiekslag” was de conclusie dat er een nieuw gebouw gerealiseerd moest worden op dezelfde locatie. Een jaar geleden werd het oude gebouw gesloopt en vervolgens werd er begonnen met de bouw van het nieuwe onderkomen. De verwachting was dat de werkzaamheden ongeveer een jaar in beslag zouden nemen.

In de tussentijd kon de school gebruik maken van het schoolgebouw van voormalig OBS “De Kinderboom” aan de Zuiderweg in Slochteren. Vorige week donderdag kon de nieuwbouw, geheel volgens planning, worden opgeleverd. In verband met de huidige maatregelen ging dit op afstand. Wethouder van onderwijs Erik Drenth nam middels een YouTube-filmpje de opening voor zijn rekening.

In het filmpje kan alvast een kijkje genomen worden in het nieuwe schoolgebouw, wat duurzaam en toekomstbestendig is. Vanaf de nieuwbouwlocatie gooide Drenth symbolisch de sleutel naar directeur Daniëlle Kamstra, die de sleutel, omringd door een aantal enthousiaste leerlingen, opving bij hun tijdelijke locatie aan de Zuiderweg. Het is de bedoeling dat “De Wiekslag” eind deze maand verhuist naar hun nieuwe gebouw aan de Schoollaan in Schildwolde, welke dan na de meivakantie daadwerkelijk in gebruik genomen kan worden. Bovenstaande foto betreft een schermafbeelding afkomstig van YouTube.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30