Nieuwbouw MFC Houtstek in Slochteren is klaar

Laatste nieuws

Na de oplevering op 27 juli van het splinternieuwe multifunctionele centrum door aannemer Vriesbouw, is het nu weer de beurt aan ijverige dorpsbewoners. Waar dit voorjaar een aantal vrijwilligers al zorgden voor het binnenschilderwerk en de aftimmering, is het nu tijd voor de eindschoonmaak. Na deze klus kan het dorpshuis ingericht worden.

Toch moeten de inwoners van Slochteren nog even wachten op de officiële, feestelijke opening van hun MFC, waarin ook de bibliotheek onderdak zal krijgen. Het bestuur van de Houtstek wacht op de gemeente Midden-Groningen, die verantwoordelijk is voor de bestrating rond het gebouw. “Eerder kunnen we écht niet open.

Bij de eerste de beste regenbui verandert het terrein in een modderpoel”, aldus bestuurslid Franca Sikkink. “Ik vrees daarom dat we pas kunnen starten in het najaar. Hopelijk vroeg in het najaar, maar dat hangt dus van de gemeente af.” Ondanks dit nieuwe oponthoud, de afgelopen anderhalf jaar zorgden veranderde bouweisen en corona ook al voor vertraging, ziet het bestuur de toekomst zonnig tegemoet. Sikkink: “We zijn bijvoorbeeld erg blij met de tweejarige subsidie die is toegezegd voor het beheer van het gebouw door WerkPro.” WerkPro biedt op meerdere plaatsen in Groningen zinvolle werkprojecten waarin mensen ervaring opdoen die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Twee beroepskrachten en een wisselend aantal deelnemers van WerkPro zullen zich twee jaar lang inzetten om samen met de Slochternaren een succes te maken van de Houtstek. Een andere reden voor het optimisme is de toenemende belangstelling en inzet vanuit het dorp zelf. Toch benadrukt voorzitter Gert Knook dat ideeën voor activiteiten meer dan welkom zijn en blijven. “Het is een multifunctioneel gebouw, dus in principe kan alles. Cursussen, clubjes, festiviteiten, vergaderingen, workshops, noem maar op.

We nodigen iedereen, ook lokale ondernemers, van harte uit om samen met ons de mogelijkheden te verkennen. Het MFC is van en voor ons allemaal.” Slochternaren die overwegen een activiteit te starten of zich anderszins willen inzetten in MFC Houtstek, kunnen contact opnemen met het bestuur: [email protected], (0598) 421975 of (06) 23556020.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees