spot_img

Nieuwbouw van Kindcentrum Siddeburen officieel van start

Laatste nieuws

De nieuwbouw van Kindcentrum Siddeburen is gestart. Vorige week donderdag heeft wethouder Onderwijs Erik Drenth samen met de schooldirecteuren Loraine Woldendorp en Anja Wesseling van de basisscholen De Zonnewijzer en De Springplank het startsein gegeven door het bouwbord te onthullen. Hiermee is de bouw van het nieuwe kindcentrum officieel gestart.

Onder toeziend oog van de toekomstige gebruikers en andere belangstellenden was de eer om het bord te onthullen aan een tweetal leerlingen van beide scholen. Het bouwbord heeft speciale ‘cut-outs’ waardoor de leerlingen alvast met hun nieuwe school op de foto kunnen. Kindcentrum Siddeburen wordt nieuw gebouwd op een perceel aan de Kugelslaan/Hoofdweg tegenover sporthal De Springbok.

Naast de twee genoemde scholen komt ook de kinderopvang, verzorgd door Kids First COP Groep, in het nieuwe gebouw. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. Het nieuw te bouwen Kindcentrum Siddeburen is onderdeel van het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen. De start van het Scholenprogramma dateert eigenlijk uit de tijd dat gemeente Midden-Groningen nog niet bestond.

In 2016 stelden de toenmalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde programmaplannen vast over onderwijshuisvesting. Deze plannen zijn met het ontstaan van de gemeente Midden-Groningen op 1 januari 2018 samengevoegd.

Daarmee ontstond het omvangrijke Scholen­pro­gramma, waarbij gewerkt wordt aan veilige en toekomstbestendige gebouwen voor onderwijs. “In de loop van de tijd is de omvang alleen maar toegenomen, doordat het is gelukt om voor nog meer scholen dan in eerste instantie de bedoeling was, nieuwbouw te realiseren,” aldus Erik Drenth. “Momenteel zijn we op zes locaties aan het bouwen.

Ik ben blij dat nu ook hier in Siddeburen de bouw is gestart en er straks een prachtig veilig en toekomstbestendig gebouw staat. En daar ben ik enorm trots op!” De wethouder riep iedereen op om alvast een mooie naam te bedenken voor het gebouw. Tot nu toe is voor het nieuw te bouwen kindcentrum nog steeds de werktitel ‘Kindcentrum Siddeburen’ gebruikt.

Nu de bouw is gestart, begint het tijd te worden voor het kiezen van een naam die echt bij het gebouw en de omgeving past. Het Kindcentrum Siddeburen is een toekomstgericht kindcentrum. In de eerste fase mag iedereen die wil meedenken over een geschikte naam zich laten horen.

Via een digitaal stemformulier kunnen ideeën worden ingestuurd. Een jury stelt op basis van alle inzendingen een ‘shortlist’ op van drie tot vijf mogelijke namen. In fase twee kan gestemd worden op de meest favoriete naam. Het indienen van mogelijke namen voor het nieuwe kindcentrum kan tot uiterlijk 17 juni. Klik op de onderstaande link om naar het stemformulier te gaan.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe34kfJZPtLo7Bmu0HS1Z8lOJlO7gzefBjvAe7YSHftrI0T5w/viewform

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30