spot_img

Noordbroek houdt informatieavond over zonnepark Evenreiten

Laatste nieuws

Enkele weken geleden konden de inwoners van Noordbroek in ’t Bokkeblad lezen dat er plannen gemaakt zijn voor het oplossen van de verkeersproblemen in de Hoofdstraat van Noordbroek. Maar ook dat dit gebeurt door een koppeling met een zonneparkt. Op dat artikel zijn niet alleen veel reacties gekomen, maar vooral veel vragen!!! Mogelijk zijn sommige al beantwoord door de huis-aan-huis brief die de inwoners van Noordbroek ontvingen. Maar het zou de Broukster Energie Coöperatie (BrEneCo) niet verbazen wanneer er nog meer nieuwe vragen opgeroepen zijn door de informatie.

Daarom organiseert BrEneCo op woensdag 16 juni in het MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek een informatieavond. Daar kunnen  de inwoners hun vragen stellen, hun ideeën uiten en suggesties geven. Dat geldt zowel voor het aanpakken van de verkeersproblemen als het ontwikkelen van zonnepark Evenreiten. Het bestuur van BrEneCo en leden van de onlangs gestarte werkgroep zullen vertellen hoe men aan de slag gegaan is in de werkgroep. Deze komt tot half juli bij elkaar en zal haar werkzaamheden afronden met een notitie voor de gemeente Midden-Groningen. In de notitie zal onder meer aandacht geschonken worden aan de vraag of er binnen Noordbroek mogelijkheden zijn voor draagvlak voor het zonnepark.

Solarfields, het bedrijf dat het zonnepark wil ontwikkelen zal deze avond een presentatie geven waarin zaken als de locatie van het park, de omvang en de inpassing in het landschap belangrijke onderwerpen zijn. Opmerkingen en vragen van de aanwezigen over het zonnepark willen zij graag beantwoorden.

De avond wordt gehouden in het MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek van 19.30-21.30 uur. On­danks de versoepelingen gelden er nog wel covid-maatregelen om de bijeenkomst veilig te laten plaatsvinden. Daarom moet de organisatie van te voren weten wie er komt en is er plaats voor een maximum aantal van 50 belangstellenden. Andere voorzorgsmaatregelen als de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje moeten nageleefd worden.

Desondanks is BrEneCo blij dat er nu een fysieke informatieavond gehouden kan worden. Gezien de eerdere reacties in het dorp vermoedt het bestuur van BrEneCo dat het een boeiende avond wordt met een levendige discussie. Dat is ook wat het bestuur graag wil: met de inwoners van het dorp vanaf de start van gedachten wisselen over deze bijzondere koppeling en men hoopt dan ook op veel belangstellenden en met de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal is rekening gehouden.

De gegevens omtrent het aanmelden voor deze informatie vindt u in de advertentie op pagina 7 van ’t Bokkeblad.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30