OBS De Meent verhuist naar tijdelijk onderkomen in Slochteren

Laatste nieuws

Afgelopen vrijdag stond voor de leerlingen en medewerkers van OBS “De Meent” in het teken van afscheid. Het gebouw aan de H.G. Borgesiusstraat werd in 1961 geopend als kleuterschool “Bambi.” In 1983 werd het gebouw uitgebreid en fuseerde de kleuterschool met de Openbare Lagere School Meenteweg. 60 jaar later wordt het gebouw gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

In eerste instantie leek het erop dat het huidige gebouw met wat aanpassingen kon blijven bestaan, maar vorig jaar juni kreeg de school bericht dat er toch gekozen moest worden voor nieuwbouw. De komende weken zal de inboedel verhuist worden naar hun tijdelijke onderkomen, het voormalige schoolgebouw van “De Kinderboom” in Slochteren, waarvan op zijn beurt “De Wiekslag” vertrekt richting hun nieuwe schoolgebouw. Voor de leerlingen van “De Meent” betekent dit een periode van drie weken vakantie.

Maandag 17 mei zullen ze voor het eerst naar Slochteren moeten, waar ze volgens planning zo’n 9 maanden les zullen krijgen. Vrijdag mochten de kinderen in hun pyjama, onesie of andere feestelijke kleren op school komen. In de ochtend werd eerst nog ‘gewoon’ gewerkt, maar vervolgens begon het afscheid nemen. Onder andere mochten de leerlingen een aantal muren verven, zoals op bovenstaande foto in groep 5/6. Binnenkort zullen de sloopwerkzaamheden beginnen.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30