Ouders, leerlingen en leerkrachten van OBS de Springplank in Siddeburen hebben afgelopen vrijdag directeur Femmie de Lang uitgezwaaid. Zij gaat, na negen jaar in Siddeburen werkzaam te zijn geweest, genieten van haar pensioen. Voor haar tijd bij de Springplank was De Lang werkzaam op basisscholen in Winsum, ’t Zandt en Warffum.

Ze gaat het contact met de kinderen, ouders en haar team het meeste missen. ”Ik genoot van de hectiek van de dag. Je kon nooit voorspellen hoe een dag zou verlopen.” De Lang kenmerkt zichzelf als een teamspeler. ”We hebben het samen gedaan. Laagdrempeligheid stond daarbij voorop. Bij mij stond de deur altijd open. Voor de leerlingen, voor de ouders en voor de leerkrachten.” De directeur blikt met gemengde gevoelens vooruit. ”Het was een lastige beslissing om te stoppen, maar het is de kunst om ook niet te lang door te blijven gaan. Het moment om afscheid te nemen is nu gekomen.

Het is goed zo. Aan de andere kant is het ook een gek idee dat het straks voorbij is. Ik ben 60 jaar ’naar school’ gegaan,” lachte ze. ”Het zal wel even wennen zijn om dat niet meer te doen.” Maar De Lang en haar partner Minna zullen niet achter de geraniums gaan zitten. ”De maand mei zit al vol. We gaan een paar reizen maken. Verder hou ik van lezen en een beetje rommelen in de tuin.” Hoe moet het nu verder met OBS de Springplank zonder Femmie de Lang? ”Dat komt vast helemaal goed. Ik hoop dat de nieuwe directeur een ’mensenmens’ is; dan weet ik zeker dat het team net zo enthousiast blijft als het nu is. En ik hoop dat de leerlingen straks een prachtig nieuw schoolgebouw krijgen en ze uiteindelijk een opleiding vinden die bij hen past.”