Officiële opening ’Ommetje Steendam’ uitgesteld

Laatste nieuws

De werkgroep ’Ommetje Steendam’, ontstaan uit DVS (DorpsVereniging Steendam) heeft een prachtig ommetje aangelegd in Steendam. Het ommetje is een wandelroute in de directe omgeving van het dorp van ongeveer 6 km lang en het begin- en eindpunt zijn op dezelfde plaats. Het Steendammer ommetje is ontstaan in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen. Tevens hebben diverse instanties de werkgroep geholpen om het financieel en ruimtelijk te kunnen realiseren.

De route loopt deels door het dorp en deels langs het Schildmeer en een stukje Roegwold. De wandeling is aangegeven door paaltjes en stickers met het voetjeslogo, ook bekend van het Helmster Ommetje in Hellum. Op zaterdag 4 april zou de feestelijke opening van ’Ommetje Steendam’ zijn. Deze opening kan vanzelfsprekend niet doorgaan, nu alle samenkomsten en evenementen in ons land zijn opgeschort door de dreiging van het coronavirus.

Zodra ons land weer op ’veilig’ wordt gezet, kan men de wandelfolder ophalen bij de diverse horecabedrijven en vakantieparken in Steendam. De werkgroep hoopt dan ook zo spoedig mogelijk groen licht te krijgen om de officiële opening alsnog te kunnen vieren. Nadere aankondiging volgt in deze krant.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30