Steendam Officiële opening ’Ommetje Steendam’ uitgesteld

Officiële opening ’Ommetje Steendam’ uitgesteld

De werkgroep ’Ommetje Steendam’, ontstaan uit DVS (DorpsVereniging Steendam) heeft een prachtig ommetje aangelegd in Steendam. Het ommetje is een wandelroute in de directe omgeving van het dorp van ongeveer 6 km lang en het begin- en eindpunt zijn op dezelfde plaats. Het Steendammer ommetje is ontstaan in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen. Tevens hebben diverse instanties de werkgroep geholpen om het financieel en ruimtelijk te kunnen realiseren.

De route loopt deels door het dorp en deels langs het Schildmeer en een stukje Roegwold. De wandeling is aangegeven door paaltjes en stickers met het voetjeslogo, ook bekend van het Helmster Ommetje in Hellum. Op zaterdag 4 april zou de feestelijke opening van ’Ommetje Steendam’ zijn. Deze opening kan vanzelfsprekend niet doorgaan, nu alle samenkomsten en evenementen in ons land zijn opgeschort door de dreiging van het coronavirus.

Zodra ons land weer op ’veilig’ wordt gezet, kan men de wandelfolder ophalen bij de diverse horecabedrijven en vakantieparken in Steendam. De werkgroep hoopt dan ook zo spoedig mogelijk groen licht te krijgen om de officiële opening alsnog te kunnen vieren. Nadere aankondiging volgt in deze krant.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X