Ondernemersechtpaar Bekkema zet Scharmer met feestweekend op de kaart

Laatste nieuws

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang: van 22 tot en met 24 september is het feest in Scharmer. Dan staat het dorp in het teken van ’Scharmer Bruist’. In het middelpunt van alle festiviteiten staat partyboerderij ’t Hof van Scharmer. Uitbaters Jakob en Mariska Bekkema pakken meteen goed uit: de DJ’s van Q-Music brengen een bezoek en ook is er een optreden van volkszanger Jannes.

Het ondernemersgezin Bekkema nam afgelopen najaar hun intrek in de landelijk gelegen boerderij met uitzicht over de Scharmerplas. Zij knapten de voormalige feestboerderij en restaurant naar eigen smaak op tot een gezellige en warme locatie voor feesten, bedrijfsevenementen, lunches, diners, familiedagen, barbecues en stamppot-buffetten. Bekkema was 21 jaar eigenaar van de lokale supermarkt in Harkstede. Hierdoor is hij een bekend gezicht en staat hij, naar eigen zeggen, met beide voeten stevig op de grond tussen de bewoners van Harkstede, Scharmer en omgeving. Zijn echtgenote is tevens een bekend gezicht in beide dorpen.

Zij is sinds jaar en dag kapster bij Jolanda’s Hoofdzaak, maar draagt ook haar steentje bij in de nieuwe onderneming. ”We zijn dik tevreden. Iedereen die in ’t Hof van Scharmer is geweest, reageert aangenaam verrast en enthousiast. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee,” zegt de gedreven ondernemer. ”Maar we zijn nog niet klaar. Het voorhuis wordt momenteel verbouwd tot woonhuis; daar trekken we na de zomer in. Aan de achterzijde van de boerderij komt bovendien nog een cafetaria/lunchroom met zitgedeelte en terras. Die hopen we eind van het jaar op te leveren. Vanaf dat moment zijn wij meteen zes dagen per week geopend en zal ook onze zoon Marc het familiebedrijf komen versterken.”

Voor de eerste editie van het feestweekend ’Scharmer Bruist’ pakt Bekkema meteen groot uit. Hiervoor heeft hij een idyllische locatie uitgezocht: ”Het terrein achter ’t Hof van Scharmer wordt ingericht als festivalterrein. Direct aan de oever van de Scharmerplas komt een feesttent van duizend vierkante meter, goed voor zo’n 1.200 bezoekers.” De organisatie van de festiviteiten doet hij in samenwerking met de Stichting Bekkema, die zeven jaar de roemruchte Bekkema Run in Harkstede verzorgde, en dit jaar voor het eerst de X-Run. ”Ik heb echt een super team om mij heen. We kennen elkaar door en door en zijn geweldig op elkaar ingespeeld.

Ik heb er dus alle vertrouwen in dat we van het feestweekend een succes gaan maken.” Hij zet in op bezoekers uit de ruime omtrek van Scharmer. ”Er is voor elk wat wils. Op vrijdag starten we met Q-Music – de foute party, op zaterdag organiseert de Stichting Bekkema een MTB-tocht door de schitterende natuur van Midden-Groningen, en zijn er in de feesttent achter ’t Hof van Scharmer optredens van feestband Papa di Grazzi en de koning van de piratenfeesten Jannes. Met het afsluitende shantykorenfestival op zondag, ook weer mede georganiseerd door de Stichting Bekkema, hebben een spectaculair en afwisselend programma in elkaar gezet, waarmee we Scharmer voor eens en altijd op de kaart gaan zetten,” lacht hij. ”Het wordt een weekend vol met feest en sportiviteit. Zo de naam al zegt: Scharmer Bruist en dat zullen ze weten ook.” Voor kaartverkoop zie www.scharmerbruist.nl.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30