Na een jaar hard werken heeft OnS (Ontmoet Samen) afgelopen zaterdag het predicaat Kern met Pit mogen ontvangen met daarbij horend een geldbedrag van 1.000 euro. Dit zal worden gebruikt om de site van OnS te realiseren. OnS bestaat uit vier enthousiaste vrouwen woonachtig in Slochteren en Schildwolde. Wat zij allen gemeen hebben is dat zij verbaasd zijn over de hoeveelheid activiteiten die in onze achtertuin plaats vinden waarvan ze het bestaan niet wisten.

Alleen door er met elkaar over te praten kom je hier achter. Hierin willen zij verandering brengen. Zo is het idee voor een digitale ruimte ontstaan waar je naar toe kunt gaan voor activiteiten voor jong en oud. Waar je laagdrempelige informatie kunt halen over bijvoorbeeld sociale hulpverlening en/of WMO.

Hiervoor is OnS bedacht: één website waar je o.a. PR informatie kwijt kunt van activiteiten in en rondom de dorpen Froombosch, Slochteren en Schildwolde.

Marja Venema: ”Wat zou het nou geweldig zijn als alle activiteiten die in het kader van ontmoeten staan, te vinden zijn op één plek. De doelgroep zijn de inwoners van de dorpen Froombosch, Slochteren, Schildwolde en omliggende dorpen. Maar ook buiten deze dorpen kan een deel van de doelgroep liggen. Denk aan de kinderen die in Slochteren naar school gaan, maar bijvoorbeeld in Noordbroek of Westerbroek wonen. Juist voor de ouders van deze kinderen is OnS een makkelijke stap om informatie te krijgen over activiteiten waar ook klasgenootjes deel aan nemen. Of je ouders wonen in één van de dorpen en zelf woon je in Den Haag. Als je dan de activiteiten wilt bekijken bij je ouders in de buurt of in het dorp, dan zorgt OnS ervoor dat je daar de informatie kunt inwinnen. En als je dan toch kijkt, kun je direct je weg vinden naar een hulpvraag. Dat is het mooie van OnS, ze richten zich op de mensen hier in Slochteren en omgeving, maar omdat het digitaal is zijn er geen grenzen.”

Het draagvlak van OnS is zichtbaar in het aantal Facebook leden die OnS heeft, op dit moment 1.553. Deze leden maken gebruik van de site door middel van het plaatsen van activiteiten en zelfs al het melden van defecte straatverlichting. Dit ondanks dat OnS nog niet heel actief is naar de buitenwereld. Als er meer PR en vooral meer activiteiten zijn, zal het draagvlak verder groeien.

Achter de schermen is de werkgroep OnS Ontmoet Samen druk bezig met het opbouwen van dit project. Ze hebben OnS aangemeld bij Kern met Pit en OnS is inmiddels online te vinden op de gebiedsgids.nl.

Verbind jij ook graag? Heb je ervaring in het opzetten van een project als OnS? Denk je graag mee, ben je goed in PR? OnS kan zeker nog enthousiaste mensen gebruiken om samen met OnS dit project te realiseren. Belangstellenden kunnen contact opnemen met OnS via een nieuwe pagina op Facebook: ’OnS  Ontmoet Samen’. De Facebookpagina OnS Slochteren is momenteel niet zichtbaar.

De vrijwilligers van OnS op de foto zijn: v.l.n.r. Marja Venema, Silvia Meijering, Barbara Michiels en Jean­nette Huizinga.