Voorpagina Midden-Groningen Ook kerken zijn gesloten, maar blijven wel beschikbaar

Ook kerken zijn gesloten, maar blijven wel beschikbaar

Nadat scholen, sportclubs en horeca al de deuren hebben moeten sluiten als gevolg van de overheidsmaatregelen, hebben ook veel kerken besloten de komende tijd hun deuren te sluiten en op geen enkele manier meer samen te komen.

In een gezamenlijk persbericht van de kerken in de Woldstreek laten de kerken onze lezers het volgende weten: ”Langs deze weg willen we u laten weten dat we er wel voor u zijn. Want een zogenaamde lockdown kan ook een isolement met zich meebrengen.

En natuurlijk beschikken veel mensen over een sociaal netwerk, waarin buren, vrienden en familie belangrijke aanspreekpunten zijn. Maar het kan zo gebeuren dat u hierin alleen staat. Daarom willen we u erop wijzen dat u een beroep op ons kunt doen.

Heeft u dringend ondersteuning nodig, of wilt u gewoon even uw zorgen delen en is er niemand in uw omgeving bij wie u terecht kunt, dan willen wij proberen er voor u te zijn. Bel gerust met een predikant/contactpersoon uit uw eigen dorp via één van de onderstaande nummers. U hoeft hiervoor niet te geloven of lid te zijn van een kerkgemeenschap. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.”

De predikanten/contactpersonen die gebeld kunnen worden zijn:

*          Froombosch: Henk Smit,

            tel. (06) 11830666

*          Scharmer-Harkstede: ds. Sjoerd

            Heij, tel. (06) 41451499 en

            ds. Lambert van der Weide,

            tel. (06) 51830297

*          Schildwolde e.o.: ds. Kees van

            Dusseldorp, tel. (0598) 433667

*          Slochteren/Schildwolde:

            ds. Harry Eringa,

            tel. (06) 15363002

*          Siddeburen: ds. Geert-Jan

            Weessies, tel. (0598) 795457

Diverse evenementen en vergaderingen afgelast

Hieronder volgt een opsomming van de evenementen en vergaderingen die de komende weken geen doorgang kunnen vinden en die bij de redactie van deze krant zijn gemeld.

De geplande sportverkiezing van de gemeente Midden-Groningen van afgelopen vrijdag 13 maart is door de gemeente al op donderdag afgeblazen. Hiervoor zal te zijner tijd een nieuwe datum worden gekozen.

Toneelvereniging U.D.I. uit Lage­land heeft besloten de toneeluitvoeringen van zaterdag 14 en zaterdag 21 maart in Café ”De IJzeren Klap” te schrappen. In een advertentie elders in deze krant staat vermeld hoe mensen het geld voor hun toegangskaarten terug kunnen krijgen.

Donderdag 19 maart stond de jaarvergadering en een lezing van de historische vereniging Bie t Schildt op de agenda in de Viskenij te Sid­deburen. Deze is geannuleerd.

Eveneens zou op donderdag 19 maart een vergadering gehouden worden door de organisatie van de 5 mei optocht in Slochteren/ Schildwolde met alle betrokkenen. Deze geplande vergadering in gasterij de Driesprong gaat ook niet door.

Ook de jaarvergadering van de Uit­vaartvereniging Schildwolde van vrijdag 20 maart wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

De geplande toneeluitvoeringen van Toneelvereniging Kolham in ’t Mainschoar op de zaterdagen 21 en 28 maart zijn geschrapt. De vereniging hoopt de uitvoeringen op een later tijdstip alsnog te kunnen houden.

Ook de zondagavondzang die a.s. zondag in de Walfriduskerk zou worden gehouden is door de organisatie geannuleerd. Men hoopt deze avond in een later stadium opnieuw te organiseren.

De trouwbeurs die gasterij de Driesprong voor het eerst zou organiseren op zondag 5 april kan door de getroffen overheidsmaatregelen geen doorgang vinden.

Middels een persbericht heeft Biblionet Groningen onze redactie laten weten dat de deuren van alle bibliotheken in Midden-Groningen voorlopig sluiten, in ieder geval tot 6 april.

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u