Het oorlogsmuseum in Middelstum heeft onlangs de hand weten te leggen op een serie foto’s van Siddeburen in oorlogstijd. De foto’s, drie stuks in totaal, zijn gemaakt door Duitse soldaten, die in mei 1940 via Groningen naar het westen van het land gingen. Tijdens deze reis zijn ze ook door Siddeburen gekomen, alwaar ze een rustpauze hebben genomen aan de Hoofdweg 142-146.

Hier zat toen de kruidenierszaak van E.H. Nipperus en het postkantoor gevestigd. De militairen op de foto zijn grondtroepen van de Duitse luchtmacht, beter bekend als de Luftwaffe. Zij behoorden toe aan de eenheid 2. Kompanie Luftverteidigungs-Nachrichten-Abteilung 7. Het waren militairen van een verbindingsdienst, die werkzaam waren voor het Duitse luchtverdedigingssysteem.

Op de foto zijn in de portiek van het postkantoor twee oudere mensen te herkennen, gewone burgers, die waarschijnlijk eigenaar waren van dit postkantoor. Verder zijn er nog drie kinderen te zien. Het oorlogsmuseum zou graag de namen willen weten van de oude mensen in de portiek en wie de kinderen zijn. Het museum zou graag in contact komen met eventuele nabestaanden. Reacties kunnen worden doorgestuurd naar Ties Groenewold via e-mail [email protected] of telefonisch (06) 27553967.