Met het sluiten van ’t Olderloug leek ook het samen eten te verdwijnen, en daarmee een mooi initiatief waarbij veel ouderen elkaar konden ontmoeten. Partyschuur Edsersheerd besloot daarop in te springen, want met de beschikking over een prachtige locatie en een professionele kok had men alles in huis om deze traditie voort te zetten.

Met succes, blijkt nu, want met een opkomst van gemiddeld 45 ouderen kan men daar wel van spreken. Afgelopen donderdag waren er ‘slechts’ 28 eters, dit had waarschijnlijk met het slechte weer en de vakantie te maken. Onder de aanwezigen was de onlangs 100 jaar geworden Aafko Lenting, die door de overige aanwezigen werd toegezongen voor dit heuglijke feit. De eters krijgen soep vooraf, een hoofdgerecht, een toetje en nog een kop koffie. Gezelligheid staat voorop.

De aanvangstijd is 17.30 uur, maar de laatsten vertrekken rond een uur of acht. “Wellicht dat dit in de nabije toekomst uitgebouwd kan worden met bijvoorbeeld een bingo of spelletjesavond”, aldus Albert Lok, die verder aangeeft het ook erg leuk te vinden dat iemand als wethouder Jan Jakob Boersma of bijvoorbeeld Piet Paulusma een keer een vorkje mee komt prikken.