Overschild in de schijnwerpers met openluchttheater

Laatste nieuws

In Overschild is men bezig met een bijzondere theaterproductie waarin community art en locatietheater in één project worden gegoten. Overschild staat aan de vooravond van een ingrijpende versterkingsoperatie. Het dorp wat eens geweest is zal na deze rigoureuze ingreep nooit meer hetzelfde zijn en dat doet wat met de Schildjers.

Het idee achter ’Een VoorjaarsnachtMerrie’ is om de Schildjers (en natuurlijk alle andere aardbevingsgedupeerden en belangstellenden) achter de voordeur weg te halen en, al is het maar voor één avond, een andere wereld te laten beleven.

’Een VoorjaarsnachtMerrie’ is een theatrale wandeltocht door Over­schild waarin de bezoekers van de ene verbazing in de andere zullen vallen en gaat nadrukkelijk niet over de gaswinning. Daar zijn inmiddels al vele andere kunstuitingen en voorstellingen over gemaakt.

Lucas staat op het punt zijn meesterproeve af te leggen om tot het bakkersgilde te mogen toetreden. Als Lucas slaagt voor de meesterproeve dan kan hij trouwen met Hermien, de liefde van zijn leven. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt het één grote nachtmerrie.

Omdat de voorstelling deels in de openlucht is en door grasland gaat, is het raadzaam om passende kleding/schoeisel te dragen. De voorstelling is helaas niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn en per voorstelling zijn er 70 plaatsen beschikbaar. Daarom is reserveren noodzakelijk en dat kan via http://de-schildgroep1.webnode.nl of via telefoon (06) 30069011.

De speeldata zijn: vrijdag 19 april (try out), zaterdag 20 april, maandag 22 april, vrijdag 26 april, zaterdag 27 april en zondag 28 april. De voorstellingen beginnen steeds om 20.30 uur op het sportveld aan de Meerweg, parkeren kan bij De Pompel.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30