spot_img

Overzichtskaart ’Plekken van Herinnering’ staat online

Laatste nieuws

Ruim vijfenzeventig jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. In Midden-Groningen zijn veel plekken die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben zoals monumenten en straatnamen die verwijzen naar verzetshelden. Al die bijzondere plekken zijn verzameld op de overzichtskaart ’Plekken van Herinnering’.

De kaart staat online op de website Ontdek Midden-Groningen. Het project ’Plekken van Herinnering’ omvat naast de kaart ook een serie artikelen die regelmatig verschijnen in regionale media en online. Ze gaan bijvoorbeeld over de zwarte geschiedenis van de spoorlijn, stolpersteinen, straten die herinneren aan verzetsmensen of afgevoerde Joodse inwoners, monumenten en graven.

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs ontvangen een papieren variant van de kaart, met illustraties. Hierop staan een aantal van de verhalen en bijzonderheden die ook nu nog zichtbaar zijn. Digitaal bevat de kaart meer uitgebreide informatie. Op eigen gelegenheid kan hiermee een route worden gewandeld, gefietst of gereden. Marketing Midden-Groningen vraagt iedereen die iets mist op de digitale kaart om dit door te geven via [email protected]

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30