Sinds anderhalve week is Pannenkoekenschip Volharding geopend in de Slochterhaven aan de Noorderweg in Slochteren. Eigenaresse Esther Vlieg kreeg in 2016 groen licht van de gemeente om hier een horecavoorziening te realiseren.

Het plan om een pannenkoekenschip te beginnen kwam toen Esther in 2012 in Delfzijl benaderd werd door een echtpaar, die wilden weten waar ze in de buurt een pannenkoek konden eten. Omdat Esther niets kon bedenken, begon ze na te denken over een eigen pannenkoekenrestaurant.

Dat begon daadwerkelijk met de aankoop van het schip, een klipper van 26 meter, in 2014. Deze is volledig opgeknapt door Esther en haar man. In 2018 werd het schip naar de Slochterhaven gebracht als onderdeel van de herinrichting die de gemeente daar had voorzien. Esther kreeg een vergunning en zo werd een droom werkelijkheid.

Pannenkoekenschip Volharding is een echt familiebedrijf, want het hele gezin is erbij betrokken, zowel Esthers man als haar kinderen. Samen proberen zij zo gastvrij mogelijk te zijn en tegelijkertijd een authentieke sfeer op het schip te bewaren. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten en/of biologische producten.

Zo komt de kaas uit Tjuchem, de appels en appelsap uit Kolham en het spek uit Noordbroek. En het meel dat gebruikt wordt is afkomstig van de molen Mulder-Pot uit Kropswolde. Zo probeert Esther heerlijke en eerlijke gerechten te maken.

Pannenkoekenschip Volharding is geopend iedere vrijdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Naarmate het seizoen vordert zullen de openingsdagen en openingstijden verder verruimd worden.