Bij Niestijl Mechanisatie in Siddeburen was het afgelopen vrijdag feest. Die dag vierde het bedrijf namelijk het 50-jarige dienstverband van Piet Renkema. Op 1 juli 1968 ging Niestijl als 15-jarig broekie, direct nadat hij de technische school had afgerond, aan de slag bij Niestijl, dat toen nog was gevestigd in Harkstede. Destijds repareerde hij nog paardenploegen en cultivatoren, een halve eeuw later is hij net zo handig met computer-aangedreven tractoren. ”Het mooiste aan dit werk is nog altijd de afwisseling.

Iedere dag is anders: andere reparaties en andere klanten. Het blijft een prachtige uitdaging om iedere keer maar weer de beste oplossing te zoeken voor de klant. En Niestijl is een fijne werkgever; anders hou je het niet zo lang vol,” zegt de bescheiden jubilaris, die door klanten en collega’s ook wel eens ’Piet Niestijl’ wordt genoemd. ”Piet is Niestijl. Hij is het boegbeeld van het bedrijf.

Een stille, maar onmisbare kracht,” aldus de bedrijfsleider. Als dank voor zijn trouwe dienst ontving Renkema, in het bijzijn van zijn vrouw en twee dochters, een ballonvaart cadeau. Toch moet Niestijl Mechanisatie op zoek naar een opvolger. Renkema gaat per 1 september met pensioen. Dan wordt hij ongetwijfeld nog een keer in het zonnetje gezet.