Sinds enkele maanden worden de velden van v.v. SGV gemaaid door een tweetal robotmaaiers. Jakob Jan Everts van Everts Techniek is dealer van de robotmaaiers van Belrobotics. Vorige week woensdag had Everts Tiny Buijtels van Belrobotics uitgenodigd op Sportpark ‘Onder de Juffer’. De heer Buijtels gaf een presentatie van de mogelijkheden met de robotmaaiers van Belrobotics aan geïnteresseerde partijen, waaronder een aantal medewerkers van de gemeente Midden-Groningen.

De robotmaaiers onderhouden de velden in Schildwolde namelijk als pilot van de gemeente. Vooralsnog zijn alle partijen tevreden over de nieuwe manier van onderhoud. Naast een besparing aan mankracht is er ook geen sprake meer van maaiafval. Doordat de robotmaaiers alleen de puntjes van het gras maaien en deze in het gras laten liggen, worden de velden direct gevoed en liggen ze er voller en groener bij.

Naast deze genoemde voordelen is het apparaat ook nog eens milieuvriendelijk, er is namelijk geen benzine of olie nodig voor het maaien, waardoor er geen uitlaatgassen zijn.