PLUS Spithoff laat historie van De Woldstreek herleven

Laatste nieuws

Bij PLUS Spithoff in Schildwolde is deze week een bijzondere spaaractie voor de klanten gestart. Om de historie van De Woldstreek te laten herleven geeft de supermarkt gratis het album met als titel ”De Wold­streek, daar houden we van” aan haar klanten. Met de flyer, die vorige week huis-aan-huis is verspreid in De Woldstreek, kunnen klanten het album gratis afhalen in de supermarkt. Vervolgens kan met het sparen van 216 stickers het album compleet gemaakt worden. Klanten ontvangen bij iedere besteding van 10 euro gratis een zakje historische stickers.

Eigenaar Klaas Spithoff over de actie: ”We waren al enige tijd op zoek naar een leuke activiteit om iets terug te doen voor klanten en we wilden zeker iets anders doen dan bijvoorbeeld voetbalplaatjes. In samenwerking met  de historische vereniging ’Het Wold’ kwamen we op dit idee. En gezamenlijk hebben we dit prachtige historische album samengesteld met foto’s en teksten waarin een beeld wordt geschetst van de geschiedenis van onze mooie dorpen.

Alle credits echter naar de vrijwilligers van de historische vereniging, want zij hebben verreweg het meeste werk bij de totstandkoming van het album verricht. Ik wil nog graag bena­drukken dat klanten die niet in De Woldstreek wonen het album natuurlijk ook kunnen halen als ze daar belangstelling voor hebben. Zij kunnen zich melden bij onze servicebalie, evenals de mensen in De Woldstreek die de flyer niet hebben ontvangen.”

In het album, met 84 pagina’s teksten en illustraties, wordt, naast de historie van de supermarkt in Schildwolde, de geschiedenis beschreven van de dorpen/buurtschappen Kolham, Froombosch, Woudbloem, Slochteren, Denemarken, Schaaphok, Schildwolde, Overschild, Hellum, Siddeburen, Steendam-Schildmeer en Tjuchem.

De actie loopt in principe tot 31 december 2020. ”Een ruilmiddag organiseren is, gezien de overheidsmaatregelen, niet mogelijk op dit moment,” aldus Spithoff. ”We moeten nog maar eens kijken hoe we daar iets voor kunnen bedenken, maar dat laten we onze klanten tijdig weten.”

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30