Afgelopen zondag werd de 20e editie van de Drieborgentocht verreden. De Drieborgentocht wordt sinds het ontstaan in 1999 traditiegetrouw op de eerste zondag van september gereden. De start vond plaats vanaf het voorterrein van de Fraeylemaborg. Vlak na het vertrek waren op het terrein een aantal flinke buien, maar daar hadden de deelnemers geen weet van, zij hebben onderweg geen druppel regen gehad.

De oldtimers, van bouwjaar 1985 of ouder, reden wederom een mooie route door de regio. Oude Groninger kerken, molens en prachtige wierdedorpen zijn jaarlijks de ingrediënten van deze prachtige tocht. Tijdens de tocht was er voldoende ruimte om op eigen gelegenheid bezienswaardigheden te bewonderen of ergens een hapje of drankje te nuttigen. Ook konden de deelnemers onderweg weer volop puzzelen, en dat bleek nog behoorlijk lastig.

Bij terugkomst vertelde de organisatie dat de bezemwagen het behoorlijk druk had gehad, voornamelijk waren het accu’s die het begaven. Niet alle vertrokken voertuigen kwamen dan ook terug op het landgoed voor de borg.