Recreatieve fietstocht door en rond ’t Roegwold

Laatste nieuws

Op zaterdag 3 augustus kan sportief en natuurminnend Groningen voor de vierde keer op de fiets stappen om de recreatieve Roegwoldtocht te rijden. Met een lengte van 50 kilometer voert de tocht langs zo’n twaalf rustpunten en recreatielocaties waar wat valt te beleven, te proeven en te zien. Net als het natuurgebied ’t Roegwold is de fietstocht ook altijd anders. Ook dit jaar zitten er elementen in de route waardoor men weer op verrassend andere plekken komt.

Vanaf 10.00 uur kan men starten bij vier startpunten in Kolham, Slochteren, Schildwolde en Steendam. De tocht eindigt om 17.00 uur. Volwassenen doen voor drie euro per persoon al mee en voor kinderen tot en met twaalf jaar is meedoen gratis. De deelnemers krijgen bij het gekozen startpunt een handige brochure met de route en de nodige informatie. Bovendien zijn er bij diverse locaties stempels te verzamelen die men op één van de eindpunten inwisselt voor een mooi aandenken. Vooraf aanmelden voor de fietstocht is niet nodig.

De organisatoren zien volop kansen voor samenwerkingen in de recreatieve en toeristische sector. Annet de Jong van Staatsbosbeheer: ”Wij hebben elkaar gevonden in een werkgroep bij de promotie van ’t Roegwold en het Schildmeer, waarbij het accent op sportieve activiteiten ligt in dit unieke natuurgebied. Een andere uitkomst is de totstandkoming van een toeristische recreatieve kaart van ’t Roegwold. Deze Falkkaart bevat naast de recreatieve routes in en om het natuurgebied ook informatie over ondernemers en organisaties die in de recreatieve en toeristische sector actief zijn.” Deze kaart kan bij één van de startpunten van de Roegwoldtocht worden aangeschaft.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30