Weggooien? Mooi niet. Dat is de slogan van het Repair Café. Sinds 21 september 2014 bestaat Repair Café Harkstede. Het Repair Café werd toen geopend door burgemeester Geert-Jan ten Brink met een eerste reparatie. Dat was een kapotte stekker.

In het kader van zijn vertrek als burgemeester van Slochteren, doet Geert-Jan ten Brink een rondje langs de dorpen. Zaterdag 10 juni bezoekt hij tussen 13.00 en 16.30 uur het Repair Café, de Pluktuin, Stel’s Meulen, het bazarweekend van de VV Harkstede en de Boekenmarkt in de Monumentale kerk in Harkstede. In het Repair Café staan op zaterdag 10 juni weer diverse vaklieden zoals elektriciens, naaisters, meubelmakers, fietsenmakers en computerdeskundigen klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Ook kunnen de reparateurs helpen te leren werken met huishoudelijke apparaten en elektronische gereedschappen. Zo staat er in menig huishouden een ongebruikte naaimachine in de kast. De ervaren medewerkers van het Repair Café leren graag hoe de eigen meegebrachte naaimachine werkt. Maar ook voor het gebruik van andere apparaten staan de vaklieden klaar om te helpen. Het Repair Café is zoals gebruikelijk bij de kinderboerderij NOVO Ons Her­tenkamp, van 13.00 tot 16.00 uur. En valt samen met Rondje Harkstede. Bezoekers aan NOVO Ons Hertenkamp worden gastvrij ontvangen. Een kopje koffie of thee staat altijd klaar.

Op de leestafel liggen tijdschriften en boeken over hoe te repareren. En er is altijd een knutseltafel waar met restmaterialen weer nieuwe producten gemaakt worden. Zoals sieraden of tassen. Behalve repareren neemt Repair Café overbodige accessoires, zoals sieraden, hoeden, riemen en tassen in. Bezoekers kunnen accessoires brengen om weg te geven, om zelf te ruilen tegen een ander ingebracht stuk of tegen een kleine vergoeding iets mee te nemen. Heeft u onvertollige gereedschappen? Deze kunnen ingeleverd worden voor een goed doel. Omdat er in andere dorpen in en rondom de gemeente Slochteren nog geen Repair Cafés zijn, zijn inwoners uit de omgeving van harte welkom in Repair Café Harkstede. Mochten er in andere dorpen mensen zijn die zelf een Repair Café op willen zetten, dan staat Repair Café Harkstede klaar met kennis en advies.