Voorpagina Harkstede Repair Café Harkstede viert eerste lustrum

Repair Café Harkstede viert eerste lustrum

In september 2014 werd het eerste Repair Café Harkstede, op de locatie Cosis ”Ons Hertenkamp”, geopend door de toenmalige burgemeester Geert-Jan ten Brink, die ter plekke leerde hoe hij een stekker moest repareren. Gedurende de daarop volgende vijf jaren zijn er heel wat reparaties verricht op het gebied van textiel, apparaten, meubeltjes, lampen, gereedschap etc.

Bij de textiel reparaties zijn reparaties aan kleding populair, maar werd er ook instructie gegeven hoe met een naaimachine om te gaan. Bij de technische reparaties staan twee onmisbare apparaten aan top. Met op de eerste plaats de stofzuiger, nauw gevolgd door het koffiezetapparaat.

En nu dus na vijf succesvolle jaren viert het Repair Café a.s. zaterdag haar eerste lustrum. Omdat gelijktijdig op aan elkaar grenzende locaties Repair Café en de XRun gehouden worden in Harkstede, hebben de organisatoren besloten het aan elkaar te koppelen. Voor Repair Café is het thema dan ook sport. De XRun is een groot loopevenement met veel deelnemers en bezoekers. Voorheen werd de run gehouden op sportpark Hamstede.

Dit jaar vindt het evenement in hartje Harkstede plaats en kunnen jong en oud er van meegenieten. Bij het startpunt bij MFC De Borgstee vindt tevens een braderie plaats, waar reparateurs van het Repair Café ook plaatsnemen en demo’s geven  van hoe er van stukke sportkleding weer andere sportattributen gemaakt kunnen worden. Op de locatie Cosis ”Ons Hertenkamp” kunnen, naast de gebruikelijke reparaties, ook reparaties aan sportattributen en sportkleding verricht worden.

Daar staat ook een ruiltafel voor nog goed bruikbare sportkleding. Men kan die daar inbrengen en mogelijk ruilen tegen een ander kledingstuk. Voor wie niets te ruilen heeft, maar wel wat bruikbaars op de tafel ziet liggen, wordt voor het gewilde artikel een bijdrage in de fooienpot gevraagd.

Kenmerkend voor Repair Café Harkstede is de standvastige groep vrijwilligers, die naast reparateurs ook bestaat uit enkele gastvrouwen, die zorgen voor een goede ontvangst met koffie en een welkome sfeer. Uit de praktijk is gebleken dat er naast deelname aan het Repair Café er, met name onder mannelijke inwoners, ook belangstelling is om samen te klussen, te repareren en nieuwe dingen te maken op een gezamenlijke locatie.

Deze behoefte is er in meer dorpen van de gemeente Midden-Groningen. Daarom biedt  Repair Café aan het nieuw op te starten project De Mannenschuur, de gelegenheid zich te presenteren. Ambassadeurs van De Mannenschuur zijn aanwezig om informatie te geven en in gesprek te gaan met geïnteresseerden. Daarbij geven ze ook een workshop vogelhuisjes maken van restmaterialen uit de schuur en uit de natuur.

Repair Café werkt met een fooienpot, waar bezoekers een donatie in kunnen doen als dank voor de reparatie. De reparaties worden zaterdag a.s. verricht van 13.00-16.00 uur. De opbrengst van de fooienpot van zaterdag 21 september zal volledig naar het goede doel van XRun gaan: het KiKa Kinderfonds. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.dorpsbelangenharkstede.nl of een mail sturen naar [email protected]

Laatste nieuws

Overdracht kerk en verenigingsgebouw in Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november jl. was het zover. Na een periode van voorbereiden droeg de Protestantse Gemeente...

Harkstede in rep en roer in Sinterklaastijd

Het mysterie van de gestolen chocoladeletters van Sinterklaas heeft Harkstede een week lang in de ban gehouden....

’Boombommetjes’ uitgedeeld in Voedselpark Slochteren

De afgelopen twee jaar legden ‘The Pollinators’ bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u