Op 21 juni organiseerden drie Rotaryclubs van Groningen een gesponsorde Midzomernachtwandeling van ’t Roegmeer naar Schildwolde. 125 deelnemers deden mee en liepen een afstand van 8 of 13 kilometer naar keuze. Het bleek een schot in de roos te zijn. De belangstelling was groot, de lokale middenstand leverde haar eigen bijdrage en Staatsbosbeheer deed ook nog een duit in het zakje.

Het Rode Kruis Noord-Groningen verzorgde de EHBO en deelde aan alle deelnemers een Rode Kruis sleutelhanger uit. Daarnaast gaf het Rode Kruis een stukje voorlichting over Reanimatie en Alcohol en drugs(mis)gebruik. De totale opbrengst van 2.500 euro werd door de drie Rotaryclubs van Appingedam-Delfzijl, Hoogezand-Sappemeer en Eems-Dollard op dinsdag 10 september overhandigd aan het Rode Kruis, aan Anna Bont, coördinator van het werkgebied Noord-Groningen.

Een dankbare Anna Bont: ”We gaan van het ontvangen geld reanimatie- en AED-cursussen geven voor zoveel mogelijk inwoners in dit werkgebied. Zodat veel meer mensen weten wat ze moeten doen bij een calamiteit. De eerste groep van 24 deelnemers staat al klaar en uiteraard krijgen die na een jaar een herhaling.” De drie deelnemende Rotaryclubs laten weten dat deze succesvolle actie volgend jaar zeker een vervolg krijgt.