Vanaf komend weekend, zaterdag 6 en zondag 7 april is de kerk van Noordbroek weer geopend voor het publiek. Dit wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers die samen de Stichting Rondleiders Kerk Noordbroek vormen en de kerk huren van de Stichting Oude Groninger Kerken. In de kerk wordt zoals door de eeuwen heen nog steeds getrouwd, gedoopt, gerouwd en vinden kerkdiensten plaats.

Daarnaast verzorgt de stichting exposities, concerten en andere activiteiten samen met het dorp of andere partijen, zoals rondje Midden-Groningen, Pronkjewailpad en Veur Altied rondleidingen etc., met als doel de kerk weer ’midden in het dorp’ te plaatsen.

Tijdens de start van het nieuwe seizoen is de kerk a.s. zaterdag en zondag geopend van 11.00-17.00 uur. Er is een expositie van ”Ot en Sien”, een kleine greep uit de collectie van Alle Blaauw en is de expositie ”Noordbroek aan zee” te zien met afbeeldingen van oude kaarten uit de tijd dat er nog geen sprake was van een Dollard.

Er kan ook kennisgemaakt worden met het fenomeen graftrommels. Op de zo geheten beun staan diverse modellen van dit stukje funerair erfgoed opgesteld. Eveneens is er weer een boekentafel; met daarop een keuze uit diverse producties. Voor de kinderen is er een kleurplatenwedstrijd en een speurtocht door de kerk. De stilteruimte is ook weer ingericht om een kaarsje te branden en vanzelfsprekend zijn er rondleidingen door de kerk.