’Samen bouwen aan de toekomst van Slochteren’

Laatste nieuws

Dat is de slogan van het bestuur van MFC Houtstek. De bouw van het multi functioneel centrum op het dorpsplein in Slochteren is bijna klaar! Aannemer Vriesbouw is nu bezig met het laatste stukje: de bouw van de overkapping. Zoals afgesproken worden hiervoor de spanten uit de oude Houtstek gebruikt. Een groepje vrijwilligers uit het dorp is inmiddels begonnen aan het aftimmerwerk aan de binnenkant (foto) en met het beitsen van de binnenwanden.

Het bestuur van MFC Houtstek is ontzettend blij met deze groep enthousiaste vrijwilligers. Er wordt een ongekende prestatie geleverd, want het gaat om 1.700 uur timmerwerk dat in eigen beheer wordt gedaan. Anders was de bouw niet mogelijk geweest. Het aftimmerwerk is dus een flinke klus, waar op dit moment een te kleine groep vrijwilligers mee bezig is. Daarom doet het bestuur nogmaals een beroep op Slochtenaren om te komen helpen.

Voorzitter Gert Knook: ”Kun je niet timmeren? Dat geeft niks, er is altijd wat te doen! Het is gezellig en bevredigend om met elkaar een klus te klaren die van groot belang is voor het hele dorp. MFC Houtstek is straks immers een plek voor iedere dorpsbewoner, waar je voor van alles en nog wat terecht kunt. Ook in de weekenden en de avonden kan worden geklust en uiteraard letten we op de coronamaatregelen.

Als bestuur denken wij ook dat bedrijven uit het dorp een bijdrage kunnen leveren aan de totstandkoming van een prachtige dorpsvoorziening. Bijvoorbeeld met een maatschappelijke doe-dag. Het is ook in het belang van het bedrijfsleven dat er veel te doen en te zien is in Slochteren.”

Bent u geïnteresseerd of wilt u even een kijkje nemen wat er te doen valt? Neem dan contact op via e-mail: [email protected] of bel (0598) 421975.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30