Met Bløf, Kraantje Pappie, Miss Montreal, Douwe Bob en Jan Smit heeft muziekfestival Schans-Pop in Siddeburen dit jaar een aantal grote artiesten weten te strikken. Het concert van Normaal belooft echter het absolu- te hoogtepunt te worden. Bennie Jolink en zijn mannen zetten na veertig jaar een punt achter hun imposante carrière en komen op vrijdag 2 oktober nog éénmaal ’høken in Sibboern’.

Schans-Pop en Normaal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds de eerste editie van het festival in 1987 was de Achterhoekse band steevast van de partij. Enke- le maanden geleden maakte Normaal bekend er na veertig jaar mee te stoppen. Het optreden in Siddeburen op vrijdag 2 oktober is de allerlaatste van de ’veldtocht’. Daarna volgt alleen nog het af- scheidsconcert in stadion Gelredome in Arnhem op 19 december. ”We zijn er trots op dat Normaal de veldtocht bij ons komt afsluiten,” zegt voorzitter Eisse Doornbos van Schans-Pop.

”Het wordt het laatste tentoptreden in de geschiedenis van de band.” Om zoveel mogelijk fans de gelegenheid te geven hierbij aanwezig te zijn, zorgt Schans-Pop dit jaar voor een extra grote feesttent, die plaats biedt aan 4.000 mensen. Schans-Pop begint op woensdag 30 september met Q-music The Party en optredens van singer-songwriter Douwe Bob en de populaire rapper Kraantje Pappie. Een dag later komt de Zeeuwse topband Bløf voor de derde keer naar Sid- deburen. Ook Miss Montreal, de band van frontvrouw Sanne Hans en DJ Roy staan deze avond op Schans-Pop. Na het nu al legendarische concert van Normaal op vrijdagavond – met in het voorprogramma De Woudrukkers – wordt Schans-Pop op zaterdag 3 oktober afgesloten met de traditionele Sibboerster Feestavond met optredens van Hollands Verdriet, Jan Smit, de Gebroeders Ko en Niels Span. De organisatie van Schans-Pop is er dus weer in geslaagd een topprogramma samen te stellen.

De voorverkoop van kaarten voor Schans-Pop 2015 begint op zaterdag 15 augustus om 14.00 uur nabij Jeugdhonk ”De Schans” aan de Kugelslaan 5 in Siddeburen. Voor het concert van Normaal kunnen maximaal acht kaarten per persoon worden aangeschaft. Vanaf zaterdag 15 augustus om 20.00 uur kunnen kaarten – mits nog voorradig – online worden besteld via www.schanspop.nl. Vanaf dinsdag 18 augustus worden eventueel resterende kaarten ook verkocht bij Switters Warenhuis aan de Hoofdweg in Siddeburen.