”Schans-Pop” stopt in huidige vorm

0
222

Het bestuur van Stichting ”Schans-Pop 2000” in Siddeburen heeft besloten na 30 jaar te stoppen met het festival in de huidige vorm. Dit jaar wordt nog het 30-jarig jubileum gevierd van 23 september tot en met 1 oktober.

Het besluit is genomen door het bestuur, omdat het steeds moeilijker wordt een goede en betaalbare line-up van artiesten te creëren zonder te veel in herhaling te moeten vallen. De capaciteit van de huidige locatie is niet rendabel te maken voor het contracteren van artiesten uit een hoger kostensegment. Ook de steeds strengere regelgeving, waaronder het rook- en alcoholbeleid en de overige regels die het bestuur krijgt opgelegd, spelen daarbij een niet onbelangrijke rol.

Wel blijft ”Schans-Pop” (op kleinere schaal) actief door te participeren in of te anticiperen op de door en voor Siddeburen georganiseerde muzikale activiteiten (passend binnen de statuten van de stichting) waaronder bijvoorbeeld Jeugdhonk ”De Schans”. ”Op deze ma­nier kunnen wij eindigen bij de bron, waaruit we ooit zijn ontstaan en is de cirkel, in de huidige vorm, na 30 jaar rond,” zo laat het bestuur weten.